Pink white -chinchilla

Suomen Lemmikkichinchillat ry

koristekuva

Värimääritelmät

Valkovatsaiset värit

Standard

Agoutinen väri. Mahdollisimman tumma väri karvojen kärjissä, selässä väri on tummempi kuin kyljissä. Pohjaväri harmaa. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Standard-chinchilla

Standard

Beige

Agoutinen väri. Karvan kärkien väri vaihtelee beigestä ruskeaan, selässä tummempi väri kuin kyljissä. Pohjaväri vaihtelee beigestä tummanharmaaseen. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä päävärin mukainen.

Beige-chinchilla

Beige

Blond

Agoutinen väri. Homotsygoottinen muunnos beigestä. Karvojen kärkien väri muistuttaa samppanjaa. Pohjaväri lähes valkoinen. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät (yleensä rubiininpunaiset) ja vaaleat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Blond

Blond

Black velvet

Ei-agoutinen väri. Kiiltävä, mahdollisimman syvä musta pääväri. Pääväri ulottuu alas kylkiin, jossa se vaalenee selvärajaisesti harmaaseen kylkiväriin. Harmaan kylkivärin tulee olla selvästi havaittavissa, mutta se ei saa olla liian leveä. Pohjaväri tummanharmaa. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Black velvet -chinchilla

Black velvet

Black pearl

Ei-agoutinen väri. Pääväri kiiltävä, syvä musta. Pääväri ulottuu mahdollisimman alas ilman harmaita kylkiä. Pohjaväri tummanharmaa. Peitinkarvat on päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja korvanlehdet. Häntä musta tai mustavalkoinen.

Brown velvet

Ei-agoutinen väri. Pääväri tummanruskea. Värin kuvio ja kiilto kuten black velvetillä. Pohjaväri vaihtelee beigestä harmaanruskeaan. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Silmät punaiset ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä päävärin mukainen.

brown velvet

Brown velvet

Brown pearl

Ei-agoutinen väri. Pääväri kiiltävä, syvä ruskea. Pääväri ulottuu mahdollisimman alas ilman vaaleampia kylkiä. Pohjaväri tummanruskea. Peitinkarvat on päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Silmät punaiset ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä ruskea tai ruskeavalkoinen.

African violet

Agoutinen väri. Pääväri laventeli, pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

African violet -chinchilla

African violet

Violet velvet

Ei-agoutinen väri. Väri kuten african violetilla, mutta tummempi. Värin kuvio ja kiilto kuten black velvetillä. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

german violet

German violet

German violet

Agoutinen väri. Pääväri luumuinen, pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Violet velvet -chinchilla

Violet velvet

Beige violet

Agoutinen väri. Väri muistuttaa blondia, mutta siinä on selvä laventelin sävy. Pohjaväri vaalea. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Beige violet -chinchilla

Beige violet

Blond violet

Agoutinen väri. Beige violetin muunnos, jossa beige-geeni esiintyy homotsygoottisena. Väri kuten beige violetilla, mutta vaaleampi. Pohjaväri lähes valkoinen. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Blond violet -chinchilla

Blond violet

Sapphire

Agoutinen väri. Pääväri erityisen siniharmaa, pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

sapphire

Sapphire

Sapphire velvet

Ei-agoutinen väri. Väri kuten sapphirella, mutta tummempi. Värin kuvio ja kiilto kuten black velvetillä. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Beige sapphire

Agoutinen väri. Väri muistuttaa blondia, mutta siinä on selvä siniharmaa sävy. Pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Blond sapphire

Agoutinen väri. Beige sapphiren muunnos, jossa beige-geeni esiintyy homotsygoottisena. Väri kuin beige sapphirella, mutta vaaleampi. Pohjaväri lähes valkoinen. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaan valkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Blue diamond

Agoutinen väri. Pääväri vaaleahko sinisävyinen laventeli, pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvat. Häntä päävärin mukainen.

Blue diamond -chinchilla

Blue diamond

Blue diamond velvet

Ei-agoutinen väri. Väri kuten blue diamondilla, mutta tummempi. Värin kuvio ja kiilto kuten black velvetillä. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvat. Häntä päävärin mukainen.

Beige diamond

Agoutinen väri. Väri muistuttaa blondia, mutta siinä on selvä sinisävyinen laventeli sävy. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvat. Häntä päävärin mukainen.

Ebonyt

Kaikkien ebonyjen toivotaan olevan mahdollisimman tummia omassa värikategoriassaan. Esim. mustat ebonyt jaetaan tummuusasteittain kolmeen kategoriaan: black, dark ja hetero ebony. Black ebonyt ovat kauttaaltaan mustia, eikä karvassa ole agoutiraitaa. Värin vaaletessa eli heikentyessä harmaan kylkivärin osuus kasvaa ja vastaavasti mustan värin osuus päävärissä vähenee, jolloin väri alkaa muistuttaa harmaavatsaista standardia (hetero ebony). Edellä mainittua sovelletaan muihinkin ebonyihin.

Black ebony

Kokonaan musta turkki, myös vatsa. Pohjaväri tummanharmaa. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Mustat/tummat silmät ja tummanharmaat korvat. Häntä päävärin mukainen.

Black ebony -chinchilla

Black ebony

Dark ebony

Black ebonyn yhtä astetta vaalempaa versiota kutsutaan dark ebonyksi. Väri kuten black ebonylla, mutta kyljissä, silmien ja korvien ympärillä harmaata sekä vatsa voi olla hieman vaaleampi kuin pääväri. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Mustat/tummat silmät ja tummanharmaat korvat. Häntä päävärin mukainen.

Dark ebony -chinchilla

Dark ebony

Hetero ebony

Black ebonyn tummuusasteista heikointa väriä kutsutaan hetero ebonyksi. Se on ns. vaalea black ebony. Väri on kuten standard, mutta vatsa on harmaa. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvat. Häntä päävärin mukainen.

Hetero ebony -chinchilla

Hetero ebony

Chocolate ebony

Kokonaan tummanruskea turkki, myös vatsa. Pohjaväri vaihtelee beigestä harmaanruskeaan. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Silmät punaiset ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä päävärin mukainen.

Chocolate ebony -chinchilla

Chocolate ebony

Tan ebony

hocolate ebonyn yhtä astetta vaaleampaa versiota kutsutaan tan ebonyksi. Väri kuten chocolate ebonylla, mutta kyljissä, silmien ja korvien ympärillä vaaleampaa ruskeaa sekä vatsa voi olla hieman vaaleampi kuin pääväri. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Silmät punaiset ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä päävärin mukainen.

Tan ebony -chinchilla

Tan ebony

Beige ebony

Chocolate ebonyn tummuusasteista heikointa väriä kutsutaan beige ebonyksi. Se on ns. vaalea chocolate ebony. Väri on kuten beige, mutta myös vatsa on beige. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Silmät punaiset ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä päävärin mukainen.

Beige ebony -chinchilla

Beige ebony

Blond ebony

Ruskean ebonyn muunnos, jossa beige-geeni esiintyy homotsygoottisena. Väri muistuttaa blondia, mutta vatsa on päällivärin mukainen. Pohjaväri vaalea. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Silmät punaiset ja vaaleat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Blond ebony -chinchilla

Blond ebony

Violet ebony

Kokonaan laventelin värinen turkki, myös vatsa. Pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Mustat/tummat silmät ja tummanharmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Violet ebony -chinchilla

Violet ebony

Sapphire ebony

Kokonaan siniharmaa turkki, myös vatsa. Pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Mustat/tummat silmät ja tummanharmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Sapphire ebony -chinchilla

Sapphire ebony

Blue diamond ebony

Kokonaan sinisävyinen laventeli turkki, myös vatsa. Pohjaväri vaaleampi. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Mustat/tummat silmät ja tummanharmaat korvanlehdet. Häntä päävärin mukainen.

Ebony velvetit

Aina ei-agoutinen väri. Ebonyjen muunnos, joka sisältää velvet-geenin, esim. hetero ebony velvet, black ebony velvet, tan ebony velvet, blond ebony velvet jne.

Black eyed white

White (pure white, silver white ja white mosaic)

Pure white

Kauttaaltaan valkoinen turkki, myös pohjaväri ja peitinkarvat ovat valkoisia. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat tai vaaleanharmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen.

Pure white -chinchilla

Pure white

Silver white

Karvojen kärkien väri joko harmaa (ollen kuitenkin tunnistettavissa valkoiseksi) tai valkoinen. Mikäli karvojen kärkien väri on harmaa, pohjaväri voi olla joko valkoinen tai harmaa. Mikäli karvojen kärkien väri on valkoinen, pohjaväri on valkoinen. Peitinkarvat ovat harmaita. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-harmaa/musta, harmaa tai musta.

Silver white -chinchilla

Silver white

White mosaic

Väri kuten pure/silver white, mutta värissä on selkeä harmaa tai lähes musta läikkä tai läikkiä. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-harmaa/musta, harmaa tai musta.

White mosaic -chinchilla

White mosaic

White ebony

Väri kuten white, mutta värissä lisäksi mustaa tai muuten selvästi ebonyksi tunnistettavaa väriä (esim. värillinen vatsa). Vaihtoehtoisesti eläin on osoitettu ebonyksi parituksen avulla. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-harmaa/musta, harmaa tai musta.

White ebony -chinchilla

White ebony

White velvet

Väri kuten white, mutta värissä lisäksi mustaa tai muuten selvästi velvetiksi tunnistettavaa väriä. Vaihtoehtoisesti eläin on osoitettu velvetiksi parituksen avulla. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-harmaa/musta, harmaa tai musta.

White violet

Väri kuten white, mutta harmaan värin tilalla laventeli. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat tai vaaleanharmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-laventeli tai laventeli.

White violet -chinchilla

White violet

White sapphire

Väri kuten white, mutta harmaan värin tilalla siniharmaa. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat tai vaaleanharmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-siniharmaa tai siniharmaa.

white sapphire

White sapphire

White diamond

Väri kuten white, mutta harmaan värin tilalla sinisävyinen laventeli. Puhtaanvalkoinen vatsa. Mustat/tummat silmät ja harmaat tai vaaleanharmaat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-sinisävyinen laventeli tai sinisävyinen laventeli.

white blue diamond

White diamond

Red eyed white

Pink white

Kuten white, mutta harmaan värin tilalla beige/hento samppanja. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä valkoinen, valko-beige/ruskea, beige tai ruskea.

Pink white -chinchilla

Pink white

Pink white ebony

Väri kuten pink white, mutta värissä lisäksi tumman ruskeaa tai muuten selvästi ebonyksi tunnistettavaa väriä (esim. värillinen vatsa). Vaihtoehtoisesti eläin on osoitettu ebonyksi parituksen avulla. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä valkoinen, valko-beige/ruskea, beige tai ruskea.

Pink white velvet

Väri kuten pink white, mutta värissä lisäksi tumman ruskeaa tai muuten selvästi velvetiksi tunnistettavaa väriä. Vaihtoehtoisesti eläin on osoitettu velvetiksi parituksen avulla. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä valkoinen, valko-beige/ruskea, beige tai ruskea.

pink white velvet

Pink white velvet

Pink white violet

Väri kuten pink white, mutta beigen värin tilalla beige violet. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä valkoinen, valko-beige violet tai beige violet.

Homo pink white

Väri kuten pink white, mutta beige-geeni esiintyy homotsygoottisena. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet. Häntä valkoinen, valko-beige tai beige.

homo pink white

Homo pink white

Albino

Valkoinen turkki ja häntä, pinkki iho ja silmät. Ei väripigmenttiä.

Samalla tyylillä merkitään muut valkoiset värit, esim. pink white violet velvet, white violet ebony.

Goldbar

Shampanjansävyinen turkki. Peitinkarvat päävärin mukaiset. Puhtaanvalkoinen vatsa. Punaiset silmät ja vaaleat korvanlehdet, joissa voi olla pigmenttiläikkiä. Häntä päävärin mukainen.

Viimeisin päivitys: 2.5.2022 08:34

Etsi SLC:n sivuilta

Tapahtuu

Tuoreimmat päivitykset

Uutisarkisto

Muualla verkossa

Ylläpito